- Erre az alkalomra a 2006-os és 2007-os korsztályt várjuk az akadémiánkra, ami az egy hónappal ezelőttihez képest  már egy szűkített létszámot jelent - nyilatkozta Szakál Csaba, vezető scout. - Azok a játékosok vesznek majd részt a programon, akik a korábbi jó teljesítményükkel felhívták magukra a figyelmünket, ugyanakkor szeretnénk őket megnézni más mérkőzéskörülmények között is. Bízunk benne, hogy az akadémiai rendszerünkbe minél több fiatalt be tudunk majd közülük integrálni. A vírushelyzet okozta nehézségek miatt többen nem tudtak részt venni a decemberi kiválasztónkon, így természetesen nekik is lehetőséget biztosítunk majd az előttünk álló hétvégén. 

Szombaton délelőtt előbb az U15-ösök lépnek pályára a DVTK LSA edzőközpontjában, majd az egy évvel kisebbek váltják őket. A játékosok háromféle technikai labdás tesztet hajtanak végre. Előbb az átadás-átvétellel kapcsolatos tudásukat fogják bemutatni, majd egy technikai körpályát teljesítenek, végül pedig a lövőgyakorlatok kerülnek előterébe. Ezt követi kétszer 30 perc mérkőzésjáték, ahol a Diósgyőr jelenlegi korosztályaival együtt, vegyes csapatokban mutathatják meg a tudásukat. A napot egy gyorsasági teszt, és az agilitás mérése teszi teljessé. 

- Három kategóriába soroltuk a hozzánk érkező játékosokat - folytatta Szakál Csaba. - Az első, akiket a teljesítményük alapján azonnal szeretnénk átigazolni. Tudjuk, hogy a téli időszak komplikáltabb a váltás szempontjából, hiszen a félévkor történő iskolaváltás okozhat nehézséget egy-egy ilyen transzfernél. A fiatalok egyéni fejlődése érdekében azonban szeretnénk őket a lehető legrövidebb időn belül a sorainkban tudni. A következő kalapba azok kerültek, akiket a második körben is szeretnénk megnézni, s majd ezután döntünk az esetleges átigazolásról. A harmadik kategóriát azok alkotják, akiknek még nem jött el az idejük a DVTK-nál, de a kapcsolattartás velük és a szüleikkel a jövőben is megmarad. Ez annyit jelent, hogy az előttünk álló hónapokban őket is nyomon fogjuk követni, több mérkőzésük megtekintésével kívánjuk figyelemmel kísérni a fejlődésüket. Bízom benne, hogy ezeknek a kiválasztóknak a segítségével sikerül tovább erősítenünk az akadémiai korosztályokat.