Merkantil Bank Liga 1. forduló

Vasas FC - Kolorcity Kazincbarcika SC 1-1 (0-1)

A feljutásban reménykedő Vasas otthonába látogatott a Vitelki Zoltán által irányított Kazincbarcika. A vendégek hamar vezetést szereztek, a labdarúgást szerető közvélemény legnagyobb meglepetésére azonban a hazaiak nem tudták felőrölni a barcikaiak védelmét, így csak egy pontra futotta az erejükből. Ami a Vasasnak csalódás, az a Barcikának öröm. A DVTK-val kötött kooperációs együttműködésnek köszönhetően három diósgyőri fiatal is szerepet kapott a mérkőzésen. Orosz Donát végigjátszotta a meccset, Tóth Borisz a 63., Korbély Kristóf pedig a 81. percben állt be csereként.

FC Ajka - ETO FC Győr 2-1 (0-0)

Az FC Ajka a jó erőkből álló ETO FC Győr ellen kezdte az idényt hazai pályán és a vendégek részéről a meccs végén csak a szépítésre futotta. A hazaiak második gólját a 73. percben csereként beálló Zsolnai Richárd szerezte a 79. percben.

Szolnoki MÁV FC - Szentlőrinc SE 1-0 (1-0)

Az előző szezonhoz hasonlóan ezúttal is úgy tűnik, hogy alapemberként számolnak Szolnokon Bárdos Bencével. A DVTK saját nevelésű játékosa végig a pályán volt a Szentlőrinc elleni találkozón és a lefújás után csapattársaival együtt győzelemnek örülhetett.

Soroksári SC - DEAC 1-0 (0-0)

Az FTC által támogatott Soroksári SC otthonában lépett pályára az újonc DEAC együttese, a debreceniek sokáig döntetlenre álltak, azonban a 86. percben a Soroksár eldöntötte a három pont sorsát. Orosz Marcell végigjátszotta a találkozót.

Fotó: FC Ajka (Kovács Ivett)